Coffeein Espresso Moderna 200 g
Najlacnejšie ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
Píše sa rok 2017 a takzvaná 3. kávová vlna prebieha v plnom prúde aj na Slovensku. Čo to vlastne znamená? 3. vlna je hlavne o zachovaní čo možno najviac charakteristík kávy. Kladie sa viac dôraz na pôvod kávovníkov a ich zŕn, vieme viac o farmárovi, ktorý kávu vypestoval a celý reťazec z plantáže až do šálky je tak jasnejší.
Veľmi dôležitú úlohu v tomto reťazci zohráva pražiar, ktorý pretaví úsilie všetkých ľudí do celku. To, ako bude káva chutiť a voňať, ovplyvní pražiar odtieňom a krivkou praženia. Pri tmavšom pražení sa všetky pôvodné charakteristiky kávy potlačia do úzadia a v chuti cítiť hlavne chuť praženia a karamelizácie cukrov v zrne než samotnú chuť kávy. To sa nám nepáči.
Práve preto sme sa rozhodli vytvoriť jedinečnú espresso zmes z výberových káv, ktorá odráža najmodernejšie trendy kávového sveta. Pozor! Táto zmes nie je podpražená a kyslá, takže sa nemusíte báť acidity, ktorá ohromí Vaše chuťové bunky. Espresso Moderna je upražená presne tak, aby bola sladká, čokoládová a šťavnatá. Káva hrá rôznymi tónmi a chuťami. Je výborná na espresso, ale užijete si ju aj v moka konvičke alebo cez French Press.
Chuť kávy
Telo kávy je stredne silné, krémové. V chuti dominuje až sirupová sladkosť sprevádzaná šťavnatosťou malého bobuľového ovocia. Dochuť kávy je sladká, čokoládová a oriešková, s tónmi škorice.
Pôvod kávy
Túto espresso zmes sme vytvorili s prihliadnutím na moderné trendy v baristike. Zmes tvorí z 50 % Brazília Cerrado Diamond a z 50 % Costa Rica Tarazzu. Obe kávy sú výberové podľa noriem SCA, zbierané a triedené ručne.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.