GourmetCoffee Specialty Columbia El Agrado Honey 250 g
Odporúčané ponuky (1)
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
- Nadmorská výška: 1 730 m n. m.
- Región: El Agrado, Piendamo, Cauca
- Odroda: Colomba, Castillo a Caturra
- Farma : El Agrado
- Skóre pri kupovaní: 87,5
- Spracovanie: med
- Pražiareň: Beansmith
Čo je gurmánska kávová špecialita?
Je to výberová káva, ktorú sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ju pre nás upražila. Existuje mnoho definícií, SCA (Select Coffee Association) konkrétne uvádza, že ide o kávu, ktorá v odbornom hodnotenízískala najmenej 80 bodov zo 100 a neobsahuje žiadne významné chuťové chyby. Pri našich výberových kávach vždy nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Čo je na našich výberových kávach iné?
Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných chutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.
Prečo sme si vybrali práve túto kávu? Spracovanie medu nie je v Kolumbii bežné
Spracovanie medu, je veľmi zaujímavá metóda odlupovania zrna od šupky, pričom na zrne zostáva trochu dužiny. Káva sa potom suší s týmto zvyškom a potom sa praží tu v Českej republike. Tá trocha šupky práve dodáva zaujímavú bobuľovitú a sladkú chuť.
Informácie od pestovateľa
Združenie Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC má 77 členov s priemernou rozlohou 1,5 hektára, s nadmorskou výškou od 1 700 do 2 100 metrov, a každý člen, ktorý vstúpil, je presvedčený o sile združenia, ktorého hlavným cieľom je boj proti chudobe a sociálnym konfliktom v regióne. Združenie pomáha svojim členom s obchodnými stratégiami a technológiami súvisiacimi s pestovaním; každý člen má však možnosť rozhodnúť sa, ako spracuje svoju kávu pomocou inovatívnych fermentácií.
Odrody kávy, ktoré členovia pestujú, sú castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.
Väčšina sušenia sa vykonáva pomocou parabolických a mechanických síl.
Spracovanie kávy 1) Káva sa zbiera veľmi zrelá, takže obsah cukru je vyšší. 2) Proces plávajúcej kávy: plávajúce kávy sa odstránia, aby na spracovanie zostali len zrelé kávy. 3) Proces fermentácie čerešní počas 12 hodín v premývacej nádrži. 4) Káva sa pomelie a umiestni sa do prijímacieho tanku na 36-hodinovú fermentáciu v muscilage. 5) Proces sušenia: Čerešne sa premiestnia do parabolického sušiaceho systému, kým sa nedosiahne 10 % vlhkosti (5 - 6 dní).
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.