Zlaté Zrnko Etiópia 0,5 kg
Popis produktu
Parametre produktu
Parametre produktu
Popis produktu
Káva Zlaté Zrnko - Etiópia to sú tradičné antické etiópske odrody, ktoré rastú pod ensetovými stromami vo výške 2000 m.n.m v oblasti Gedeo v Etiópii. Jej ovocnosť pripomína zrelý melón s broskyňou a dochuť má zaujímavé náznaky ibišteka. Ocenenia: Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2018 v kategórii espresso a 1 hviezdy na Great Taste 2019 v kategórii filter. Víťaz 2 hviezd v potravinovej súťaži Great Taste Awards (UK) 2020 v kategórii espresso. Pôvod: Etiópia je káva s pôvodom, pochádza fariem v meste Yirga Chefe v oblasti Gedeo. Rastie v 2000 m.n.m.,. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Túto kávu pražíme aj špeciálne pre prípravu na filtrovanú kávu, nájdete ju ako produkt: Špeciál na filter Bodové hodnotenie: 85 bodov SCA Spracovanie: suchou metódou Praženie: stupeň 2 (1 - veľmi svetlé, 2 - svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 - stredné, 5 - stredné, 6 - stredné/tmavé, 7 - tmavé, 8 - veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení Použitie: espresso, moka Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko - Etiópia je jedna z najkvalitnejších ovocných káv na svete, s bohatou a veľmi príjemnou ovocnosťou. Vhodná aj na alternatívne prípravy. Balíčky spoznaj : kávu Etiópia nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj najpredávanejšie 1000g (Emília, Brazília, Kuba, Rómeo, Etiópia) , Spoznaj 4 kávy na ovocné espresso 800g (Etiópia, Kostarika, Rwanda, Kolumbia) , Spoznaj 3 kávy na moku 600g (Rómeo, Kolumbia, Etiópia) , Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Viola, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo) , Spoznaj 3 kávy na filtrovanú 600g (Mária, Kolumbia, Etiópia) Recept na filtrovanú kávu : Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30 Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Etiópia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené - najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy . Chuťový profil: Ovocnosť: ●●● Sladkosť: ●●○ Horkosť: ○○○ Aróma: ●●● Telo: ●○○ Dochuť: ●●○ Kofeín: ●○○
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Produkt zatiaľ nemá žiadne recenzie.